sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Joku yäkkäys... mistä lie purkautuu.

Pieni poika istuu eteisessä ja yrittää laittaa kenkää jalkaansa. Hän yrittää uudelleen ja uudelleen, mutta se ei vaan mene. Ohi kulkee kiireinen äiti roikottaen pikkusisarta tuskaisena ja tiuskaiseen:" Eikö se saatana ole jo jalassa?" Äiti ei huomaa poskelle vierivää kyyneltä.

Kadulla kulkee mies pää painuksissa hoippuen puolelta toiselle. Miehen takki on likainen ja rikki. Hänen rasvainen tukkansa on takussa ja kädessä lujasti kiinni pysyvän pullon pohjalla on vielä vähän jäljellä. Miehen toinen käsi, jossa tiukasti kulkee kuva entisestä elämästä, hipaisee ohikulkijaa vahingossa hänen kompastuessaan liian suuriin kenkiinsä. "Voi vitun juoppo. Hanki itselles töitä tai tapa ittes." Ohikulkija ei kuule syvää huokausta.

Nainen, kokonaan verhoutuneena kaapuun, istuu bussipysäkillä ja keinuttaa hiljaa lastenvaunuja. Esikoinen nukkuu niissä rauhallista untansa. Vieressä seisova mies muistaa juuri unohtaneensa lompakkonsa kahvilaan. "Voi helvetin helvetti!" hän tokaisee yllättävän tiukkaan sävyyn vihaisena itselleen. Hän ei huomaa miten nainen kavahtaa ja painaa päänsä alas ymmärtämättä sanaakaan, mutta uskoen tietävänsä mitä taas sai osakseen.

Kaksi teinityttöä istuu nurmikolla auringossa. Toisen tytön hihaton paita on aavistuksen liian tiukka ja hameenhelma on noussut ylös puoleen sääreen. Poolopaitaan pukeutunut tyttö ei hymyile, vaikka ilma on kaunis ja lomaa edessä vielä ennen syksyä. Ohikulkeva keski-ikäinen mies hieraisee kaljamahaansa ja viheltää. "Tollasia pikkukissoja pitäis päästä oikeen kunnolla paijaamaan", hän sanoo ja lipoo tökerösti huuliaan. Hän ei näe poolopaidan alla olevia viiltojälkiä eikä sitä, kuinka sydän saa taas uuden haavan.

Sinä istut joskus jossakin. Paitasi on rypyssä hieman tai siinä oleva kuva sattuu ärsyttämään ohikulkijaa.  Olet liian kaunis tai liian kummallisen näköinen. Sinun ryhtisi on liian itsevarma tai voisit olla vähän suoraselkäisempikin. Sinun halpatavaraliikkeestä ostettu jäljennöslaukku näyttää liian aidolta tai sitten aito laukkusi muistuttaa liikaa kopiota. Sinun värikkäät vaatteesi nostattavat kiukkua tai mustan puhuva ulkomuotosi on selvästi liian uhkaava. "Voi jumalauta mikä toikin luulee olevansa! Mä vedän sitä turpaan..." Hän ei näe tulevaa epikriisiäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti