keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Olisit ottanut asvalttimiehen.

"Olisit ottanut asvalttimiehen" naurahti isäni, kun silloisen poikaystäväni / nykyisen aviomieheni tuleva ammatti oli valjennut hänelle. En aivan ymmärtänyt sitä kommenttia silloin. Ruskettunut, lihaksikas ja kunnon duunari..? Sitäkö isi tarkoitti?

Sittemmin tuo lausahdus on alkanut valkenemaan minulle kaikessa viisaudessaan. Olen opettaja, ja siis juuri nyt piiiiiiitkällä kesälomalla. Ihanaa, tavallaan. Niin on myös mieheni; opettaja ja yhtä piiiiiiiitkällä lomalla kanssani samaan aikaan. Ihanaa, tavallaan. Kaikessa on puolensa. Ei tarvitse sovitella lomakuukausia ja tapella töissä siitä, kuka tänä vuonna saa heinäkuun. Ei tarvitse miettiä lastenhoitoa, eikä kiirehtiä lomasuunnitelmissa, sillä aikaa on tarpeeksi kaikkeen.

Aikaa on... tarpeeksi. Aikaa on kymmenen viikkoa olla yhdessä. Aikaa on kymmenen viikkoa keksiä kesätekemistä. Aikaa on kymmenen viikkoa herätä aamuisin miettimään kumpi tänään keittää aamukahvit. Aikaa on kymmenen viikkoa istua sateella kotona ja ihmetellä mitä tänään tehtäisiin. Aikaa on kymmenen viikkoa miettiä olisiko tänään uusien perunoiden kanssa kanaa vai possua. Aikaa on kymmenen viikkoa ärsyyntyä pienistä turhista asioista. Aikaa on kymmenen viikkoa... AIKAA ON!

"Olisit ottanut asvalttimiehen." Isi on niin viisas! ;)

1 kommentti:

  1. Niin. Tasan ei käy... Arvaa mistä meillä kinataan kun kesä on kiireisintä raksa-aikaa..:/ EI TODELLAKAAN siitä, kuka keittää aamukahvit, kuka pesee pyykit, kuka hoitaa lapset... Kaikessa on puolensa...

    VastaaPoista